Den store matvaretabellen gir opplysninger om næringsinnholdet i en rekke norske matvarer. Sosial- og helsedirektoratet, Mattilsynet og Universitetet i Oslo står bak utgivelsen.

Lite, men sunt fett.
Fettinnholdet i reinkjøtt er pÃ¥ 2,4 prosent, og langt lavere enn hos husdyr i landbruket. Av fettet som finnes i rein er om lag halvparten umettet fett. Dette er det "gode" fettet.Â
Dette fremkommer av forskning foretatt av både Eva Wiklund ved Sveriges Landbruksuniversitet og Mauri Nieminen ved Kaamanen reinforsøkstasjon i Finland.
Mye vitaminer og mineraler
I Finland har man foretatt en sammenlikning av den kjemiske sammensetningen i reinkjøtt, storfekjøtt og grisekjøtt. Forskningen viser at reinkjøtt (spesielt kjøtt fra kalv) inneholder mye større mengder vitamin B1 og B2, og større mengder vitamin A og B3 enn storfekjøtt og grisekjøtt.Â
Reinkjøtt inneholder ogsÃ¥ andre vitaminer som vitamin B12, vitamin B9, vitamin C og vitamin E. Spesielt innmat har mye vitaminer.Â
Den samme forskningen viser at mineralmengden i reinkjøtt ogsÃ¥ er høyere enn i storfekjøtt og gris. Dette gjelder spesielt kobber og selen, men ogsÃ¥ sink, kalsium, magnesium, nitrogen. Reinkjøtt er ogsÃ¥ svært rikt pÃ¥ jern.Â
Kilde:Â Matportalen.no