Reinkjøtt er om lag like magert som kylling, ifølge Den store matvaretabellen. Kun kalkun og flatbiff er magrere. Det lille som er av fett i reinkjøtt er til alt overmål av den gode typen, ifølge svenske og finske forskere. 

Den store matvaretabellen gir opplysninger om næringsinnholdet i en rekke norske matvarer. Sosial- og helsedirektoratet, Mattilsynet og Universitetet i Oslo står bak utgivelsen.

reinsdyr

Lite, men sunt fett.

Fettinnholdet i reinkjøtt er på 2,4 prosent, og langt lavere enn hos husdyr i landbruket. Av fettet som finnes i rein er om lag halvparten umettet fett. Dette er det "gode" fettet. 
Dette fremkommer av forskning foretatt av både Eva Wiklund ved Sveriges Landbruksuniversitet og Mauri Nieminen ved Kaamanen reinforsøkstasjon i Finland.

Mye vitaminer og mineraler

I Finland har man foretatt en sammenlikning av den kjemiske sammensetningen i reinkjøtt, storfekjøtt og grisekjøtt. Forskningen viser at reinkjøtt (spesielt kjøtt fra kalv) inneholder mye større mengder vitamin B1 og B2, og større mengder vitamin A og B3 enn storfekjøtt og grisekjøtt. 
Reinkjøtt inneholder også andre vitaminer som vitamin B12, vitamin B9, vitamin C og vitamin E. Spesielt innmat har mye vitaminer. 
Den samme forskningen viser at mineralmengden i reinkjøtt også er høyere enn i storfekjøtt og gris. Dette gjelder spesielt kobber og selen, men også sink, kalsium, magnesium, nitrogen. Reinkjøtt er også svært rikt på jern. 

Kilde: Matportalen.noDel denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

Saltfjell Reinprodukter

Lønsdal
8255 RØKLAND
Tlf: 41634422

Epost: post@saltfjellrein.no


Webløsning ©2015 av Web Norge