Oppslag i media

Saltfjell Reinprodukter hedret med pris

Prisen på 50.000 kroner ble delt ut under Opplevelseskonferansen i Narvik. Som fylkesvinner går Saltfjell Reinprodukter til den nasjonale konkurransen om 250.000 kroner. Den nasjonale prisen blir delt ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2019.

Det er både gledelig og overraskende at en liten bedrift fra reindrifta kan hevde seg i en nasjonal kåring som dette, sier Per Ole Oskal om prisen.

Familiebedrift

Familiebedriften Saltfjell Reinprodukter ble etablert i Saltdal i 2009, og drives av ekteparet Nina og Per Ole Oskal. Den veletablerte bedriften tilbyr i dag et bredt spekter av produkter og tjenester basert på reindrift.

I tillegg til tradisjonelle reinkjøttprodukter, produserer de også mer utradisjonelle retter som en kebabvariant med reinkjøtt og en indisk rett med reinskav.

Unik bedrift

Saltfjell Reinprodukter har over flere år utviklet en unik bedrift med utgangspunkt i sitt samiske opphav og i samspill med bedriftens kunder. De er framtidsrettet og nyskapende i sitt arbeid med å videreutvikle bedriftens mat- og opplevelsestilbud, sier Monica Ahyee, direktør ved Innovasjon Norge Nordland om vinneren.

Dyrevelferd

Ekteparet Oskal bruker kun egne dyr i matproduksjonen og har fokus på dyrevelferd og bærekraft. De arbeider for å ta vare på de samiske mattradisjonene og er opptatt av å sikre høy kvalitet på produktene.

Dette gjøres i deres EFTA-godkjente produksjonsanlegg hvor de både skjærer ned slakt og produserer ulike produktene som blant annet reinskav, fileter, tørket kjøtt, pinnekjøtt av rein, gravet reinkjøtt og den populære saltfjellsteika.

For saltsteika ble ekteparet i 2010 fylkesvinner i «Jakten på smaken av Norge» av Det Norske Måltid.

En verdig vinner

Saltfjell Reinprodukter har deltatt på flere matmesser både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, deriblant Arktisk Meny, Tråante og Grüne Woche. Gjennom disse møteplassene har bedriften fått et godt nettverk og nye samarbeidsarenaer for de populære produktene sine.

Monica Ahyee, direktør ved Innovasjon Norge Nordland mener Saltfjell Reinprodukter er en verdig vinner.

- De har utviklet et konsept som vil sette preg på mat og opplevelsesnæringen i Nordland og Norge. De er en god formidler av samiske tradisjoner og verdier, og det står respekt av deres åpenhet og ønske om at andre skal få et innblikk i den samiske kulturen og tradisjonene. Vi ønsker bedriften lykke til i den nasjonale konkurransen, sier hun.

Juryen

Jury har bestått av Magne Totland fra landbruks- og reindriftsavdelinga hos Fylkesmannen i Nordland, Tove Mosti Berg i Nordland Bondelag og Astrid Tove Olsen som er leder Nordland Bonde- og Småbrukarlag

Last ned filene som PDF

20sp10122011.pdf